Oudergids - Basisschoolkind

.. / Basisschoolkind / Gezondheid

Logisch dat je als ouder allerlei vragen hebt. Je loopt haast iedere dag wel tegen iets aan wat je nog niet eerder hebt meegemaakt.

Hoe fijn is het dan als je voorbereid bent op wat je te wachten staat?

Gelukkig is dat makkelijker dan je denkt. Zeker met de tips die wij je geven.

Aardbeienvlek

Sommige kinderen krijgen vlak na de geboorte een rode of blauwe vlek, oftewel een aardbeienvlek. Deze is ongevaarlijk. Wat is een aardbeienvlek precies? (Meer...)

Aardbeienvlek

Aften

Aften zijn pijnlijke zweertjes in de mond van je kind die vaak terugkomen. Hoe herken je ze en wat kun je ertegen doen? (Meer...)

Aften

Bloedneus

Kinderen krijgen een bloedneus van neuspeuteren, maar dit kan ook komen doordat je kind gevallen is of gestoeid heeft. Hoe verhelp je een bloedneus? (Meer...)

Bloedneus

Buikpijn

Buikpijn bij je kind is vervelend, maar meestal is er niets ergs aan de hand. Wat veroorzaakt buikpijn en waar kun je op lettten? (Meer...)

Buikpijn

Diarree

Diarree is waterige, dunne ontlasting waarbij je kind meestal ook last van darmkrampen heeft. Wat veroorzaakt diarree en hoe voorkom je het? (Meer...)

Diarree

Harde ontlasting

Bij verstopping lukt het je kind niet goed om te poepen. Wat zijn klachten bij verstopping, waardoor komt het en wat kun je ertegen doen? (Meer...)

Harde ontlasting

Hik

Als je kind te snel eet of drinkt, is de kans groot dat het de hik krijgt. Waardoor krijgt je kind de hik en wat kun je er tegen doen? (Meer...)

Hik

Hoofdpijn

Hoofdpijn bij je kind is meestal onschuldig en gaat vanzelf over. Hoe onderzoek je om wat voor hoofdpijn het gaat en wanneer ga je naar de huisarts? (Meer...)

Hoofdpijn

Koorts

Bij koorts is de lichaamstemperatuur 38 graden of hoger, om bijvoorbeeld virussen te bestrijden. Wat doe je als je kind koorts heeft en wanneer bel je de huisarts? (Meer...)

Koorts

Koortslip

Een koortslip is een rood, vochtig blaasje dat behoorlijk kan jeuken. Het wordt veroorzaakt door het besmettelijke herpesvirus. Hoe voorkom je dat je kind anderen besmet? (Meer...)

Koortslip

O-benen en X-benen

O-benen komen vaak voor bij kinderen die net gaan staan, rond het tweede jaar krijgen zij vervolgens X-benen. Wanneer gaat dit over en moet je naar de huisarts? (Meer...)

O-benen en X-benen

Ondertemperatuur

Ondertemperatuur is een lichaamstemperatuur van minder dan 36 graden. Het kán een teken zijn van een infectie. Wanneer bel je de huisarts als je kind dit heeft? (Meer...)

Ondertemperatuur

Opgezette lymfeklieren

Lymfeklieren verdikken als reactie op een infectie, ze slinken meestal vanzelf weer na een paar weken. Wanneer is het verstandig om naar de huisarts te gaan? (Meer...)

Opgezette lymfeklieren

Stinkende adem

Verkoudheid, bacteriën, slechte hygiëne of ontstekingen kunnen de oorzaak zijn van een stinkende adem. Wat kun je doen tegen een slechte adem bij je kind? (Meer...)

Stinkende adem

Vaginale afscheiding

Jonge meisjes kunnen soms vaginale afscheiding hebben. Wat zijn de oorzaken hiervan bij uw dochter? (Meer...)

Vaginale afscheiding

Verkoudheid

Verkoudheid is een virusinfectie van de bovenste luchtwegen, kinderen zijn er vatbaarder voor dan volwassenen. Wanneer ga je naar de huisarts? (Meer...)

Verkoudheid

Zweten

Door te zweten blijft de lichaamstemperatuur van je kind op peil. In de prepuberteit gaat een kind meer zweten, dat is normaal. Hoe ga je de gevolgen van zweten tegen? (Meer...)

Zweten

Meer artikelen inladen

Even met iemand praten? Gebruik de chatfunctie. Ons online team staat voor je klaar.