Oudergids - Basisschoolkind

.. / Basisschoolkind / Media

Logisch dat je als ouder allerlei vragen hebt. Je loopt haast iedere dag wel tegen iets aan wat je nog niet eerder hebt meegemaakt.

Hoe fijn is het dan als je voorbereid bent op wat je te wachten staat?

Gelukkig is dat makkelijker dan je denkt. Zeker met de tips die wij je geven.

Mediagebruik 4 - 6 jaar

Vanaf vier jaar gebruiken de meeste kleuters al dagelijks beeldschermen. Hoe reageren ze op media en wat kunnen ze ervan leren? (Meer...)

Mediagebruik 4 - 6 jaar

Mediagebruik 6 – 9 jaar

Het mediagebruik van je kind hangt af van leeftijd. Vanaf 6 jaar wil je kind zelf iets doen met media. Hoe ziet het mediagebruik van kinderen tussen de 6 en 9 jaar er uit? (Meer...)

Mediagebruik 6 – 9 jaar

Mediagebruik 9 – 12 jaar

Het mediagebruik van je kind verandert in de vroege puberteit, ze worden steeds kritischer. Hoe ziet het mediagebruik van kinderen tussen de 9 en 12 jaar er uit? (Meer...)

Mediagebruik 9 – 12 jaar

Adviezen mediagebruik kinderen

Afspraken maken met je kind over mediagebruik en beeldschermtijd is belangrijk, het advies is niet meer dan 3 uur per dag. Wat kun je bespreken en welke afspraken maak je? (Meer...)

Adviezen mediagebruik kinderen

Hulpmiddelen media

Online hulpmiddelen beschermen je kind tegen de gevaren van media. Wat kun je instellen, waar krijg je tips van andere ouders en waar vind je meer informatie? (Meer...)

Hulpmiddelen media

Geschikte media kinderen

Welke media geschikt is voor kinderen, is afhankelijk van leeftijd. Blijf praten met je kind over wat het ziet. Hoe vind je geschikte media voor basisschoolkinderen? (Meer...)

Geschikte media kinderen

Virtual Reality

Er is nog geen onderzoek naar de schadelijkheid van Virtual Reality, maar je kind moet wel met wat dingen rekening houden. Welke dingen zijn dat en wat kun je zelf doen? (Meer...)

Virtual Reality

Vloggers en vloggen

In vlogs geven mensen een kijkje in hun leven. Welke invloed heeft het kijken van vlogs, kun je het verbieden en wat doe je als je kind zelf vlogger wil worden? (Meer...)

Vloggers en vloggen

Online reclame

Op social media en Youtube krijgt je kind te maken met online reclame. Sommige kinderen zijn daar erg gevoelig voor. Hoe leer je je kind omgaan met online reclame? (Meer...)

Online reclame

Foto's op internet

Foto’s op internet delen is niet zonder risico. Waarom moet je oppassen met kinderfoto’s, wat spreek je af over toestemming en hoe haal je ongewenste foto’s offline? (Meer...)

Foto's op internet

Foto's van je kind op school

Scholen en andere instanties mogen niet zonder jouw toestemming foto’s van je kind op internet zetten. Wat doe je als dat toch gebeurt en kun je je nog bedenken? (Meer...)

Foto's van je kind op school

Geweld in games

Voor gezonde kinderen is geweld in games een uitlaatklep, voor andere kinderen kan het schadelijk zijn. Welke effecten kan het hebben en hoe weet je of de game geschikt is? (Meer...)

Geweld in games

Gameverslaving kinderen

Veel gamen of computeren kan omslaan in een gameverslaving bij kinderen. Welke factoren leiden tot obsessief gamen, hoe herken je het en hoe kun je het voorkomen? (Meer...)

Gameverslaving kinderen

Tips beeldschermgebruik

Beeldschermen spelen een grote rol in het leven van kinderen en jongeren. Maar het is niet gezond om te veel achter een beeldscherm te zitten. (Meer...)

Tips beeldschermgebruik

Meer artikelen inladen

Even met iemand praten? Gebruik de chatfunctie. Ons online team staat voor je klaar.