Oudergids - Zwanger

.. / Zwanger / Voorbereiding geboorte

Logisch dat je als ouder allerlei vragen hebt. Je loopt haast iedere dag wel tegen iets aan wat je nog niet eerder hebt meegemaakt.

Hoe fijn is het dan als je voorbereid bent op wat je te wachten staat?

Gelukkig is dat makkelijker dan je denkt. Zeker met de tips die wij je geven.

Kraamzorg

Kraamzorg is zorg die verleend wordt door een verpleegkundige tijdens en direct na de bevalling. Wanneer komt de kraamverzorgende en wat moet je hierover weten? (Meer...)

Kraamzorg

Geboorteaangifte

Als je kind is geboren, moet je binnen drie dagen je kind aangeven bij de ambtenaar van de burgerlijke stand. Wat komt hier allemaal bij kijken? (Meer...)

Geboorteaangifte

Kraamvisite

Je kraamtijd is een heerlijke tijd om je baby te laten bewonderen door je familie en vrienden! Iedereen is enorm nieuwsgierig naar je baby. Hoe kun je dit het beste organiseren? (Meer...)

Kraamvisite

Voornaam

Als ouder wil je graag een voornaam die bij jouw kind past. Hier komen nog een paar dingen bij kijken. Niet elke naam mag ook. Waar moet je op letten en rekening mee houden? (Meer...)

Voornaam

Achternaam

Je kunt kiezen of je eerste kind de achternaam van jou of je partner krijgt. Welke regels zijn daaraan verbonden en wat als je nog meer kinderen krijgt? (Meer...)

Achternaam

Zorgverzekering

Als je een baby verwacht, is het belangrijk om op tijd contact op te nemen met je zorgverzekeraar. Je moet dan veel regelen. Wat komt er bij kijken en waar heb jij recht op? (Meer...)

Zorgverzekering

Erkenning van het kind

Als je voor de wet met elkaar getrouwd bent, heb je als ouders automatisch ‘familiaire betrekkingen’ tot het kind. Maar wat als dit niet het geval is en er ook geen geregistreerd partnerschap is? (Meer...)

Erkenning van het kind

Vaderschapstest

Met de vaderschapstest wordt de familierechtelijke band tussen de biologische vader en kind vastgesteld. Welke regels zijn daaraan verbonden en wat zijn de gevolgen? (Meer...)

Vaderschapstest

Voorbereiding bevalling

Een uitgebreide voorbereiding helpt bij een voorspoedige bevalling. Hoe bereid je je zo goed mogelijk voor op je poliklinische of thuisbevalling? (Meer...)

Voorbereiding bevalling

Geboorteplan

In een geboorteplan beschrijf je je verwachtingen en wensen rondom jouw bevalling. Wat zet je in het geboorteplan en met wie bespreek je dat van te voren? (Meer...)

Geboorteplan

Zwangerschapscursus

Op een zwangerschapscursus krijg je praktische informatie leer je technieken die je kunnen helpen bij je bevalling. Wat voor soort cursussen zijn er? (Meer...)

Zwangerschapscursus

Kraampakket

Een kraampakket krijg je van je zorgverzekeraar of koop je zelf. Wat moet er in je kraampakket zitten en moet je er ook een als je in het ziekenhuis gaat bevallen? (Meer...)

Kraampakket

Benodigdheden thuisbevalling

Het is goed om op tijd alle benodigdheden voor je bevalling te kopen, vooral als je een thuisbevalling wilt. Wat heb je allemaal nodig voor een thuisbevalling? (Meer...)

Benodigdheden thuisbevalling

Benodigdheden ziekenhuisbevalling

Als je in het ziekenhuis gaat bevallen, moet je een aantal dingen meenemen én klaarzetten voor bij thuiskomst. Wat heb je nodig bij een ziekenhuisbevalling? (Meer...)

Benodigdheden ziekenhuisbevalling

Meer artikelen inladen

Even met iemand praten? Gebruik de chatfunctie. Ons online team staat voor je klaar.