Oudergids - Ouderschap

.. / Ouderschap / Je kind beschermen

Logisch dat je als ouder allerlei vragen hebt. Je loopt haast iedere dag wel tegen iets aan wat je nog niet eerder hebt meegemaakt.

Hoe fijn is het dan als je voorbereid bent op wat je te wachten staat?

Gelukkig is dat makkelijker dan je denkt. Zeker met de tips die wij je geven.

Loden waterleidingen

Lood is gevaarlijk voor de gezondheid. Hoe weet je of in jouw huis nog loden waterleidingen zitten en waarom moet je ook oppassen met nieuwe waterleidingen? (Meer...)

Loden waterleidingen

Veilig in huis

Je kind ontdekt dingen door overal aan te zitten, maar dat kan ook in huis tot ongelukken leiden. Hoe zorg je er voor dat je kind veilig in huis op ontdekkingstocht kan? (Meer...)

Veilig in huis

Elektriciteit

Kleine kinderen begrijpen niet dat elektriciteit uit het stopcontact komt, dat kan tot ongelukken leiden. Hoe voorkom je dat en wat doe je als je kind een schok krijgt? (Meer...)

Elektriciteit

Vuur en brandgevaar

Brandwonden hebben ernstige gevolgen voor je kind. Hoe bescherm je je kind tegen vuur, hitte en brandgevaar en wat doe je als je kind een brandwond heeft? (Meer...)

Vuur en brandgevaar

Huisdieren

Huisdieren hebben een positieve invloed op de ontwikkeling van kinderen. Maar ze kunnen ook gevaarlijke situaties met zich meebrengen. Hoe voorkom je ongelukken met huisdieren? (Meer...)

Huisdieren

Meeroken

Meeroken is het inademen van tabaksrook van iemand anders en is erg schadelijk voor je kind. Wat zijn de risico’s en hoe voorkom je dat je kind meerookt? (Meer...)

Meeroken

Meer artikelen inladen

Even met iemand praten? Gebruik de chatfunctie. Ons online team staat voor je klaar.