Oudergids - Kinderwens

.. / Kinderwens / Gezondheid

Logisch dat je als ouder allerlei vragen hebt. Je loopt haast iedere dag wel tegen iets aan wat je nog niet eerder hebt meegemaakt.

Hoe fijn is het dan als je voorbereid bent op wat je te wachten staat?

Gelukkig is dat makkelijker dan je denkt. Zeker met de tips die wij je geven.

Kinderwensspreekuur

Hoe je snel zwanger wordt, welke onderzoeken je kunt laten doen: je kunt al je vragen over je kinderwens kwijt op het kinderwensspreekuur. Wat wordt er besproken? (Meer...)

Kinderwensspreekuur

Voor mannen

Vader worden? Van sommige medicijnen kunnen je vruchtbaarheid beïnvloeden. Waar kun je nog meer minder vruchtbaar van worden? (Meer...)

Voor mannen

Nachtrust

Als je zwanger wilt worden, is het belangrijk dat je voldoende slaap krijgt. Wat zijn de gevolgen van slaaptekort en wat kun je doen om beter te slapen? (Meer...)

Nachtrust

Beweging

Overgewicht en ondergewicht verminderen de kans op het krijgen van een gezond kind. Hoe zorg je voor een goed gewicht? (Meer...)

Beweging

Stress

Te veel stress kan de menstruatiecyclus beïnvloeden, waardoor de eisprong uitblijft. Hoe zorg je voor genoeg ontspanning? (Meer...)

Stress

Vaccinaties

Als je een kinderwens hebt, is het belangrijk dat je bent gevaccineerd tegen rodehond. Waarom is dat, waar controleer je of dat nog moet en wat zit er in het vaccin? (Meer...)

Vaccinaties

Infecties

Infecties kunnen voor en tijdens de zwangerschap schadelijk zijn voor de gezondheid van je baby. Hoe voorkom je infecties en waar vind je meer informatie? (Meer...)

Infecties

Vitamines

Zwangere vrouwen hoeven geen extra vitamines te slikken, behalve foliumzuur en soms vitamine D. Wanneer is vitamine D nodig en welke vitamine kan juist schadelijk zijn? (Meer...)

Vitamines

Medicijnen

Medicijnen kunnen schadelijk zijn voor de gezondheid van je baby of je vruchtbaarheid verlagen. Hoe zit dat met medicijnen zonder recept en wat bespreek je met je arts? (Meer...)

Medicijnen

Werkomstandigheden

Werkomstandigheden kunnen onveilig en ongezond zijn tijdens je zwangerschap. Wat bespreek je met je (bedrijfs)arts en wie is er verantwoordelijk voor? (Meer...)

Werkomstandigheden

Schadelijke stoffen

Schadelijke stoffen op je werk kunnen je vruchtbaarheid verlagen en gevaarlijk zijn voor je ongeboren baby. Hoe herken je ze en wie is verantwoordelijk voor bescherming? (Meer...)

Schadelijke stoffen

Langdurige ziektes

Als je een langdurige ziekte hebt, zoals diabetes of reuma, is het belangrijk om je kinderwens op tijd te bespreken met een arts. Wat bespreek je met je arts? (Meer...)

Langdurige ziektes

Borstoperatie

Na een borstoperatie is het met goede informatie en steun vaak toch mogelijk om borstvoeding te geven na een borstoperatie. Wat kan de lactatiekundige voor je betekenen? (Meer...)

Borstoperatie

Meer artikelen inladen

Even met iemand praten? Gebruik de chatfunctie. Ons online team staat voor je klaar.