Oudergids - Baby

.. / Baby / Gedrag

Logisch dat je als ouder allerlei vragen hebt. Je loopt haast iedere dag wel tegen iets aan wat je nog niet eerder hebt meegemaakt.

Hoe fijn is het dan als je voorbereid bent op wat je te wachten staat?

Gelukkig is dat makkelijker dan je denkt. Zeker met de tips die wij je geven.

Slapen baby

Het slaapritme van baby's kan nogal verschillen. Wat is normaal slaapgedrag en hoe zorg je voor een goed slaapritme? (Meer...)

Slapen

Vroeg wakker

Sommige baby's zijn heel vroeg wakker en hebben meer tijd nodig om in een slaapritme te komen. Hoe komt dit en wat kun je doen? (Meer...)

Slapen

Slaaphouding

De houding waarin je kind slaapt is belangrijk voor de veiligheid en voor de ontwikkeling van het hoofd. Waar moet je op letten bij de slaaphouding van je kind? (Meer...)

Slapen

Samen slapen

Samen slapen bevordert de band tussen jou en je baby. Waar moet je op letten bij het samen slapen? (Meer...)

Slapen

Slecht slapen

Baby's slapen niet altijd even goed. Tegen welke slaapproblemen kun je aanlopen en wat kun je ertegen doen? (Meer...)

Slapen

Slaapproblemen

Ieder kind slaapt weleens slecht. Wat zijn oorzaken van slaapproblemen en hoe voorkom je dat ze vaker optreden? (Meer...)

Slapen

Slaaptips voor iedere baby

Baby's hebben veel slaap nodig om te groeien en zich goed te ontwikkelen. Hoe zorg je voor een goede nachtrust van je baby? (Meer...)

Slapen

Wiegendood

Om de kans op wiegendood te verkleinen is het belangrijk dat je zorgt dat je baby veilig slaapt. Welke maatregelen kun je nemen? (Meer...)

Slapen

Fopspeen en duimen

Om aan de zuigbehoefte van je baby te voldoen, kan je baby op een fopspeen of duim zuigen. Waar moet je op letten bij gebruik van een fopspeen en bij duimen? (Meer...)

Slapen

Fopspeen en duimen afleren

Als je baby ouder wordt, is het belangrijk om de fopspeen en het duimen af te leren. Hoe pak je dit aan en waar moet je nog meer op letten? (Meer...)

Slapen

Normaal huilen

Met huilen laat een baby zien wat hij nodig heeft. Naarmate een baby ouder wordt, gaat hij steeds minder huilen. Wat is normaal huilgedrag en wat kun je doen? (Meer...)

Huilen

Tips tegen het huilen

Sommige baby's huilen meer dan anderen. Hoe kun je proberen om het huilen te verminderen? (Meer...)

Huilen

Prikkelbaar

Sommige baby's zijn extra gevoelig voor prikkels en huilen hierdoor meer. Wat zijn normale prikkels en hoe kun je prikkels vermijden? (Meer...)

Huilen

Overstrekken

Tijdens het huilen kunnen baby's zich gaan overstrekken. Wat kun je hieraan doen? (Meer...)

Huilen

Troosten

Vaak stopt het huilen als je op de signalen van je baby reageert. Hoe kun je je baby kalmeren en hoe voorkom je dat het je teveel wordt? (Meer...)

Huilen

Niet schudden!

Zorg ervoor dat je de baby nooit gaat schudden. Hierdoor kunnen kleine adertjes in de hersenen scheuren. Hoe voorkom je schudden? (Meer...)

Huilen

Huilen na het eerste jaar

Als je weet waarom je baby huilt, kun je beter reageren. Om welke redenen huilt een baby en wat kun je doen? (Meer...)

Huilen

Inbakeren

Inbakeren wordt gedaan om het huilen van je baby te verminderen. Waar moet je aan denken bij het inbakeren en wanneer mag dit niet? (Meer...)

Huilen

Veel huilen

Sommige baby's huilen erg veel. Wat is de oorzaak en wat kun je doen als je baby veel huilt? (Meer...)

Huilen

Psychische gevolgen veel huilen

Als je baby maar niet stopt met huilen, is dit zenuwslopend. Wat kunnen de psychische gevolgen zijn en wat kun je hieraan doen? (Meer...)

Huilen

Tips bij veel huilen

Soms helpen de adviezen om het huilen van je baby te verminderen niet.Wat kun je doen en hoe kan videohometraining helpen. (Meer...)

Huilen

Hoofdbonken

Sommige kinderen bonken met hun hoofd tegen de muur of tegen de rand van hun bed. Wat zijn de oorzaken en wat kun je als ouder doen? (Meer...)

Hoofdbonken en adem inhouden

Breath holding spells

Breath-holding spells zijn aanvallen waarbij kinderen hun adem inhouden. Kan dit kwaad en wat kun je eraan doen? (Meer...)

Hoofdbonken en adem inhouden

Leren eten

Leren eten gaat bij baby's vaak gepaard met veel geknoei. Hoe kun je je baby helpen bij het leren eten? (Meer...)

Aan tafel

Praktische eettips

De behoefte aan voeding verschilt per baby, maar je wilt wel dat je baby genoeg binnen krijgt. Hoe hou je het leuk aan tafel? (Meer...)

Aan tafel

Drinken uit een beker

Vanaf ongeveer 9 maanden kan je baby zelfstandig uit een beker leren drinken. Oefenen kan al eerder. Gebruik daarvoor geen tuitbeker, dat is slecht voor de ontwikkeling van de mond- en kaakspieren, het gebit en het leren praten. (Meer...)

Aan tafel

Kinderstoel

Na een tijdje kan je baby in een kinderstoel zitten. Welke soorten kinderstoelen zijn er en waar moet je op letten bij de aankoop en het gebruik? (Meer...)

Aan tafel

Meer artikelen inladen

Even met iemand praten? Gebruik de chatfunctie. Ons online team staat voor je klaar.