Oudergids - Baby

.. / Baby / Ontwikkeling

Logisch dat je als ouder allerlei vragen hebt. Je loopt haast iedere dag wel tegen iets aan wat je nog niet eerder hebt meegemaakt.

Hoe fijn is het dan als je voorbereid bent op wat je te wachten staat?

Gelukkig is dat makkelijker dan je denkt. Zeker met de tips die wij je geven.

Groei en ontwikkeling

In het eerste jaar groeit je baby snel en kan steeds beter ruiken, zien, horen, voelen en bewegen. Wat kan je helpen om de groei en ontwikkeling van je baby bij te houden? (Meer...)

Groei en ontwikkeling

Gewicht

Pasgeboren baby's wegen tussen de 2500 en 4500 gram. Wat zijn de oorzaken en gevolgen van een te laag of hoog geboortegewicht en hoe hou je de groei en ontwikkeling bij? (Meer...)

Gewicht

Groei

Met een groeicurve vergelijk je de groei van je kind met het gemiddelde. Maak je geen zorgen als je kind niet precies de curve volgt. Wanneer moet je naar het consultatiebureau? (Meer...)

Groei

Fontanel

Een pasgeboren baby heeft twee fontanellen op het hoofd: zachte plekjes waar de schedelplaten nog niet goed gesloten zijn. Wat is de functie van fontanellen en hoe ga je ermee om? (Meer...)

Fontanel

Scheef hoofdje

Als baby's steeds in dezelfde houding liggen, kunnen ze een scheef hoofdje krijgen. Hoe kun je dit voorkomen en wat doe je als je baby toch een scheef hoofdje krijgt? (Meer...)

Scheef hoofdje

Gebit

Het gebit van baby's ontwikkelt zich al vanaf de zesde maand. Hoe ontwikkelt het gebit van je baby zich en waar moet je bij de ontwikkeling van het gebit op letten? (Meer...)

Gebit

Gezondheid en bewegen

Door te bewegen ontwikkelen kinderen hun motoriek. Welke bewegingen zijn belangrijk in het eerste levensjaar? (Meer...)

Gezondheid en bewegen

Seksuele ontwikkeling

De seksuele ontwikkeling van kinderen begint al bij de geboorte. Bij baby's staat deze ontwikkeling vooral in het teken van ontdekken. Hoe zie je dit terug bij je baby? (Meer...)

Seksuele ontwikkeling

Ontwikkeling van de geslachtsdelen

Soms doen zich problemen voor bij de geslachtsontwikkeling van je baby. Wat doe je als de zaadballen niet indalen of bij verkleving? (Meer...)

Ontwikkeling van de geslachtsdelen

Te vroeg geboren

Soms wordt een baby te vroeg geboren. Wat is er mogelijk om jou en je baby dan te helpen? (Meer...)

Te vroeg geboren

Lichamelijke problemen

Soms ontwikkelt je baby zich minder goed als gevolg van lichamelijke problemen. Aan welke problemen kun je denken en hoe kun je er zo goed mogelijk mee omgaan? (Meer...)

Lichamelijke problemen

Jongensbesnijdenis

Soms wordt de voorhuid van de penis bij jongensbaby's weggehaald. Waarom en hoe vindt de besnijdenis plaats? (Meer...)

Jongensbesnijdenis

Meisjesbesnijdenis

In Nederland is meisjesbenijdenis verboden. Wat houdt de besnijdenis in en wat kun je doen als familie uit een ander land hier anders over denkt? (Meer...)

Meisjesbesnijdenis

Meer artikelen inladen

Even met iemand praten? Gebruik de chatfunctie. Ons online team staat voor je klaar.